FC Groningen in Marbella ten onder tegen Club Brugge

10 januari 2018, 17:38

FC Groningen kwam vandaag vooral in het nieuws door de uitlatingen van algemeen directeur Hans Nijland. Hij gaf aan dat de Trots van het Noorden eventueel open staat voor een overname door private investeerders. Nijland gaf echter ook meteen aan dat er momenteel nog niets concreet speelt. Tegelijkertijd werkte de selectie van 'de FC' in Spanje ook 'gewoon' haar eerste oefenwedstrijd van 2018 af.

In het – eindelijk eens zonnige – Marbella was Club Brugge, de huidige koploper van België, de tegenstander.  De Belgen kwamen in de eerste helft sterk voor de dag en kwamen via Jelle Vossen al snel en verdiend op een 1-0 voorsprong. De schade had voor de Groningers aanmerkelijk groter kunnen uitvallen: onder meer Ruud Vormer en Stefano Denswil misten voor rust aardige kansen om de marge te verdubbelen.

Het kwam de Belgen in de tweede helft nog bijna duur te staan. Spits Lars Veldwijk bracht de Groningers net na rust namelijk op gelijke hoogte. In deze tweede helft waren de Belgische kansen bovendien een stuk schaarser dan in het eerste bedrijf. Een gelijkspel hing met andere woorden in de lucht. De winnende treffer van Hans Vanaken besloot daar een kwartier voor tijd echter alsnog anders over. Enkele opstootjes in de slotfase boden de Groningers ook geen soelaas meer.