Advocaat wint voor het eerst met Sparta, Heerenveen gelijk

11 januari 2018, 17:58   Bijgewerkt: 11 januari 2018, 20:14

Dick Advocaat heeft zijn eerste zege met Sparta binnen. De Rotterdammers klopten donderdag in het Spaanse Marbella Kaiserslautern met 3-1. SC Heerenveen hield Belgisch kampioen Anderlecht op een gelijkspel. In La Manga wisten beide ploegen niet te scoren.

Sparta - Kaiserslautern 3-1

Aanwinst Fred Friday (foto) had direct een basisplaats bij Sparta, dat afgelopen weekend de oefenwedstrijd tegen Telstar met 1-0 verloor. Advocaat kon tegen Kaiserslautern, spelend in de Duitse 2. Bundesliga, geen beroep doen op Dabney dos Santos. Hij kampte met fysieke klachten. Daarnaast zat aanvoerder Michel Breuer op de bank. De Kleine Generaal zag zijn ploeg de score binnen tien minuten openen via Ilias Alhaft. Robert Mühren verdubbelde de voorsprong vlak voor rust met een vrije trap in de kruising. Torben Müsel deed in de tweede helft wat terug voor de Duitsers, maar verder dan dat kwam Kaiserslautern niet. Thomas Verhaar besliste de oefenwedstrijd vanaf de strafschopstip.

Heerenveen - Anderlecht 0-0

Voor Dave Bulthuis waren het zijn eerste minuten in het pompeblêdenshirt van Heerenveen. De linksback rondde woensdag zijn transfer af. Goed nieuws voor Heerenveen was de rentree van Arber Zeneli, die maanden uit de roulatie was. De hele wedstrijd waren de Friezen en Anderlecht aan elkaar gewaagd met kansen voor beide ploegen. Voor Heerenveen hielp onder meer Michel Vlap twee goede kansen om zeep.