Bergkamp tekent bezwaar aan tegen reden ontslag bij Ajax

17 januari 2018, 22:07

Dennis Bergkamp gaat de juridische strijd aan met Ajax. Via zijn advocaat heeft hij bezwaar aangetekend tegen de reden van zijn ontslag bij de Amsterdamse club. Advocaat Harro Knijff bevestigt dat aan Voetbal International. Ajax stelde Bergkamp in december samen met Marcel Keizer en Hennie Spijkerman op non-actief.

"We hebben Ajax laten weten het oneens te zijn met de ontslaggronden", zegt Knijff tegen VI. "We hebben nog geen andere redenen gehoord dan die in het persbericht stonden en daar tekenen we bezwaar tegen aan." In het betreffende persbericht van Ajax op donderdag 21 december stond dit: "De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende sportieve resultaten vormen mede de aanleiding voor dit besluit. Met Dennis Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid."

Volgens de website behoort Bergkamp nog steeds als individueel trainer tot de technische staf van Ajax. Knijff: "Dat verbaast me in hoge mate. Maar het gaat ons hier om de ontslaggronden. Ik wacht op een nadere reactie van Ajax. Als we hierover geen overeenstemming bereiken, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken om tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst te kunnen komen. De bal ligt bij Ajax."

Bergkamp behoorde tot het veelbesproken Technisch Hart van Ajax. Hij was daar de cultuubewaker. Bergkamp maakte zich sterk voor de komst van Marcel Keizer als opvolger van Peter Bosz.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen