Nederlagen Fortuna Sittard en NEC, Telstar loopt in

19 januari 2018, 21:54

De nummers één en twee van de ranglijst, Fortuna Sittard en NEC, zullen de 21ste speelronde in de Jupiler League snel willen vergeten. Beide ploegen leden een kansloze nederlaag. Fortuna ging in en Dordrecht kopje onder: 3-0. De derde wedstrijd van Pepijn Lijnders op de bank van NEC was net zoals de tweede weinig succesvol. In Almere werd met 3-2 verloren van Almere City.

FC Dordrecht – Fortuna Sittard 3-0

Noem het met recht een off-day. De koploper van de Jupiler League, die dat ondanks deze nederlaag nog steeds is, kwam er vanaf het begin niet aan te pas tegen Dordrecht. Na ruim twintig minuten spelen bracht Jafar Arias de thuisploeg aan de leiding. Nadat Wessel Dammers vlak rust een bal net over had gekopt vergrootte Robert Mutzers de Sittardse ellende: 2-0. Zo'n twintig minuten voor tijd was het opnieuw Arias die met een lage schuiver Fortuna-doelman Miguel Santos het nakijken gaf en de eindstand bepaalde: 3-0.

Almere City – NEC 3-2

In zijn derde duel als eindverantwoordelijke op de bank van NEC stond Pepijn Lijnders na afloop voor de tweede keer met lege handen. Een matig eerste bedrijf tegen Almere City kostte NEC de kop. Voor rust scoorden Jerge Hoefdraad en Anass Ahannach (zijn eerste doelpunt in het profvoetbal). Vlak na rust deed NEC iets terug. Met een hard schot in de korte hoek verkleinde Sven Braken (oud-Almere City) de marge tot één. Die Nijmeegse vreugde was echter maar van korte duur, want Silvester van de Water tekende enkele minuten later namens de thuisploeg de 3-1 aan. Een kwartier voor tijd bracht Braken met een schitterend afstandsschot de spanning terug, maar NEC wist geen resultaat meer te behalen.

Telstar – FC Eindhoven 4-1

In de schaduw van Fortuna Sittard en NEC presteert Telstar dit seizoen meer dan uitstekend. 'De Witte Leeuwen' kenden vrijdagavond geen enkele moeite met FC Eindhoven. De ploeg uit Velsen is nu al vijf duels achter elkaar ongeslagen. Andrija Novakovic was met twee doelpunten vooral de gevierde man bij Telstar. Hij zorgde voor de 1-0 en de 3-1. Na de openingstreffer deed Mart Lieder wat terug namens Eindhoven, even later scoorde Melvin Platje op prachtige wijze de 2-1. Mohammed Osman zorgde uiteindelijk voor de eindstand: 4-1.