Roda dankt Schahin na late gelijkmaker tegen Twente

20 januari 2018, 20:32   Bijgewerkt: 20 januari 2018, 21:55

Roda JC heeft in extremis een gelijkspel behaald in de degradatiekraker tegen FC Twente. Door een doelpunt van Haris Vuckic kwamen de bezoekers op voorsprong, maar de equipe van Robert Molenaar wist in de laatste fase van de wedstrijd de stand gelijk te trekken met een kopbal: 1-1. Hierdoor klimt FC Twente tijdelijk uit de degradatiezone, terwijl Roda op plaats zeventien blijft hangen. De ploeg van Gertjan Verbeek zal waarschijnlijk toch niet tevreden zijn met het resultaat.

Twente beperkte zich tot terughangen en kreeg het vaak niet voor elkaar om langere fases achter elkaar het initiatief te nemen. In de korte fases dat ze de bal wel in de buurt van het Roda-doel konden krijgen, leverde het de twee beste kansen van de eerste helft op. Vuckic schoot te gehaast vanuit vrije positie en kreeg de bal niet tussen de palen. Spits Tom Boere was nog dichter bij een treffer, maar hij kreeg het niet voor elkaar een grote kans te verzilveren en stuitte op Hidde Jurjus en de paal.

In het vervolg had Roda de bal, maar lukte het totaal niet om iets te forceren. Twente bleef lange tijd zonder goed te verdedigen simpel overeind, ook na de introductie van Gyliano van Velzen en cultheld Maecky Ngombo, die terugkeerde in Kerkrade na mislukte avonturen in het buitenland. De eerste grote kans van de slotfase was niet uit een blinde bal naar voren, maar uit een goede dribbel van Avdijaj, die vervolgens maar net naast schoot. Het was Van Velzen die nog had moeten scoren, maar de ongelukkige invaller stuitte op Drommel. Ook Avdijaj creëerde een goede kans voor zichzelf, maar kwam Drommel tegen op zijn weg.

Het was Schahin die een terechte gelijkmaker claimde, aangezien hij de hele wedstrijd de beste man van Roda was. Roda had in de slotfase zelfs nog uitzicht op een winnende treffer, maar Drommel greep in. Ook Twente kon met enkele snelle uitbraken nog ruiken aan een treffer, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Opstellingen en beoordelingen*

Roda JC: Hidde Jurjus 6, Henk Dijkhuizen 6, Frederic Ananou 5, Adil Auassar 5, Jannes Vansteenkiste 6 (70. Maecky Ngombo 4.5), Mikhail Rosheuvel 4.5, Ognjen Gnjatic 5 (81. Tsiy William Ndenge -), Simon Gustafson 5.5, Björn Engels 5.5 (55. Gyliano van Velzen 4), Dani Schahin 7, Denis Avdijaj 6.

FC Twente: Joël Drommel 6, Hidde ter Avest 6, Peet Bijen 5, Richard Jensen 6, Cristian Cuevas 5.5, Adam Maher 5 (83. Jelle van der Heyden -), Thomas Lam 5, Haris Vuckic 6.5, Frederik Jensen 5.5 (88. Alexander Laukart -), Tom Boere 4.5 (79. Marko Kvasina -), Oussama Assaidi 6.5.

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen