Jan de Jong steunt 'Gio': "Wij willen een club zijn zoals Arsenal"

15 februari 2018, 07:45

Giovanni van Bronckhorst hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn positie als trainer van Feyenoord. De nieuwe algemeen directeur Jan de Jong heeft zich hard gemaakt voor de oefenmeester en ziet in hem misschien wel de nieuwe Arsène Wenger. "Wij hebben bij Feyenoord gewoon volop vertrouwen in hem."

Hoewel De Jong óók niet tevreden is met de prestaties van Feyenoord, wil hij het resultaat pur sang en andere scheiden in de beoordeling van Van Bronckhorst. "Wij willen een club zijn, zoals bijvoorbeeld Arsenal en Arsène Wenger. Dat beleid is een mooi voorbeeld. Natuurlijk hebben we te weinig punten gehaald, maar Feyenoord wil een club zijn die langer met een trainer werkt, omdat wij niet geloven dat een trainerswissel iets oplevert."

Media-optreden

Verder keek De Jong ook terug op zijn eerste optreden in de media, waarin hij overtuigend zei dat de Rotterdammers gingen jagen op koploper PSV. Onhandig, vonden veel analitici. "In december wonnen we zes van de zeven wedstrijden. De verwachting binnen Feyenoord was dat we die lijn zouden doortrekken na de winterstop. We speelden in de kwartfinale van de beker heel erg goed tegen PSV. Maar in andere wedstrijden bleven de prestaties achter. Helaas. Dan kun je uit paniek gaan handelen of rustig blijven."

Ondanks de kritieken, kijkt de coach over het algemeen tevreden terug op zijn eerste honderd dagen in dienst van Feyenoord. "Ik heb de afgelopen maanden heel veel geluisterd en om me heen gekeken. En dus ook veel geleerd", legt hij uit. "Ik heel druk geweest met Feyenoord City en ons nieuwe stadion. We hebben stappen gezet met ons nieuwe trainingscomplex. Het contract met kledingsponsor Adidas is verlengd en er is een mooie deal met China. Maar sportief gaat het wisselend, de prestaties op het veld zijn uiteraard heel belangrijk. Gelukkig staan we wel in de halve finale van het bekertoernooi."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen