Fraser trekt boetekleed aan: "Uiteindelijk ben ik verantwoordelijk"

18 februari 2018, 11:21

Vitesse-coach Henk Fraser kon na de nederlaag tegen Excelsior niets anders dan het boetekleed aantrekken. Zijn ploeg verloor in eigen huis terecht van de Rotterdamse bezoekers, zo oordeelde hij. "Het eerste kwartier zaten we nog in de wedstrijd, daarna was dat niet meer het geval", zag de trainer.

Tegenover FOX Sports keek Fraser terug op het duel dat met 1-2 verloren ging. "De gelijkmaker zag je aankomen voor de rust en in de tweede helft zijn we zelfs in alle facetten verslagen. Een meer dan terechte nederlaag", vond de coach, die niet meteen een reden voor de slechte prestatie kon noemen. "Dan zou ik mijn spelers afvallen en dat wil ik niet."

Of onderschatting van de tegenstander een rol speelde, durfde Fraser even zo goed niet te zeggen. "Soms hebben we de arrogantie dat we onszelf technisch beter vinden, maar dat was ook niet het geval. We hebben nog gewaarschuwd voor Excelsior dat continu dreiging in de diepte heeft, maar het is ons niet gelukt om ze kapot te spelen."

Dus was de eindconclusie van een realistische Fraser dat er een terechte nederlaag was geleden in Arnhem. "En dan ben in eindverantwoordelijk", realiseerde de coach zich, die nog wel blij was met de vroege treffer van Luc Castaignos. "Voor hem ben ik heel blij, maar hij had zijn goal ingeleverd voor een zege. Ik trouwens ook."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen