Van der Ende en Luinge willen veranderingen 'elleboogsoap'

20 februari 2018, 07:56

Mario van der Ende snapt niet dat Ajacied Klaas-Jan Huntelaar en PSV'er Hirving Lozano niet dezelfde straf kunnen krijgen voor dezelfde daad. De voormalig scheidsrechter pleit dan ook voor een verandering van de regelgeving bij de tuchtcommissie. "Het is niet meer uit te leggen", vindt hij.

In het Algemeen Dagblad kijkt Van der Ende terug op de verschillen tussen Huntelaar en Lozano. "Het is op basis van de beelden kraakhelder dat Huntelaar een rode kaart had moeten krijgen. Net zoals Lozano die terecht kreeg. Blom heeft de situatie nooit goed kunnen zien en fluit dus op suggestie", legt hij uit. Een goede oplossing zou volgens hem zijn dat ook als een actie al beoordeeld is door de scheidsrechter, de tuchtcommissie dat nog kan overrulen of terugdraaien – wat nu niet het geval is.

Roelof Luinge is het met zijn oud-collega eens, al ziet hij de videoscheidsrechter als een goede oplossing. "Maar de clubs hebben ervoor gekozen om de videoscheidsrechter nog niet overal in te voeren. Tja, dan krijg je dit soort situaties. Met een video-arbiter was er helemaal geen discussie geweest. Ook niet over het achteraf wel of niet kunnen schorsen van een speler."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen