NEC niet blij met gedrag van politie Maastricht

21 februari 2018, 13:32

NEC verloor afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen MVV met 4-1. De formatie uit Nijmegen maakt zich echter vooral druk over de manier waarop haar supporters zijn behandeld in Maastricht.

"Vrijdag 16 februari zijn tweehonderd NEC-supporters voor aanvang van de wedstrijd tegen MVV op zeer ongastvrije en provocerende wijze ontvangen door de politie Maastricht, zonder dat NEC hier vooraf over geïnformeerd was", meldt NEC op de clubwebsite. "Na afloop van het duel tegen MVV hebben enkele NEC-supporters zich misdragen richting de politie, waarna de politie reageerde met een charge. Dit gebeurde echter niet enkel richting de veroorzakers van het incident, maar ook tegen alle andere aanwezige, goedwillende en nietsvermoedende supporters én stewards van NEC."

"De club distantieert zich van de misdragingen en de aangerichte schade die is veroorzaakt, maar verwerpt het excessieve en agressieve optreden van de politie Maastricht dat bij dit optreden is gebruikt. De afgelopen dagen is er intensief geëvalueerd met verschillende partijen en er zal, ook namens SV NEC en HKN, een schrijven verstuurd worden naar de gemeente Maastricht. Hierin zal om opheldering worden gevraagd omtrent de vooraf gemaakte keuzes en de ontvangst, het niet betrekken van NEC in dezen en het buitenproportionele optreden van de politie na afloop van het duel."

Lees ook:

Crisis bij NEC: fans gooien ruit van spelersbus aan diggelen

NEC: "Kapotte ruit geen gerichte actie tegen de spelers"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen