Heerenveen laat belangrijke punten glippen tegen Utrecht

17 maart 2018, 22:47   Bijgewerkt: 17 maart 2018, 22:56

FC Utrecht heeft zaterdagavond op het nippertje een punt weten te pakken bij sc Heerenveen. De Friezen leken op weg naar een zege en aansluiting bij de subtop, maar invaller Cyriel Dessers besloot anders door in minuut 88 de 2-2 voor zijn rekening te laten nemen. Heerenveen had zich in het vermakelijke duel via doelpunten van Morten Thorsby en Reza Ghoochannejhad nog teruggeknokt van een achterstand, maar ging ten slotte toch teleurgesteld de kleedkamers in.

Gezien de winst van ADO Den Haag vrijdagavond bij Excelsior moest Heerenveen vandaag voor eigen publiek winnen van Utrecht. Het verschil met nummer acht ADO was opgelopen tot vier punten, terwijl de Hagenezen toch echt gepasseerd moeten worden door de Friezen om play-offs te kunnen spelen. Utrecht daarentegen had al 47 punten bij elkaar gespeeld en lijkt de play-offs niet meer mis te gaan lopen.

Het was een tegenvaller voor het Heerenveen van de vertrekkende coach Jurgen Streppel, dat tegen Utrecht een andere start voor ogen had. Gelukkig voor de thuisploeg hielp Utrecht mee om Heerenveen terug in de wedstrijd te laten komen. Coach Jean-Paul de Jong zag met lede ogen aan hoe Heerenveen sterker werd en baalde duidelijk nadat gebeurde wat in de lucht hing: Denzel Dumfries gaf voor, Reza tikte de bal door en bij de tweede paal maakte Thorsby er 1-1 van.

Zo was de ruststand 1-1 en gezien het spel gaf dat de verhoudingen juist weer. Utrecht had vlak voor het rustsignaal nog op 1-2 kunnen komen, maar de inzet van Ramon Leeuwin miste kracht om het Martin Hansen moeilijk te maken. Leeuwin had het voor de 1-1 van Thorsby nog even aan de stok gehad met zijn trainer, en maakte op deze manier bijna goed.

Het alles of niets van Utrecht leverde uiteindelijk nog een punt op. Lucas Görtler en Cyriel Dessers waren als aanvallende impulsen toegevoegd aan het team van Utrecht en de laatste maakte de 2-2. Dessers draaide net als Reza weg bij zijn tegenstander en schoot, via het been van Lucas Woudenberg, de gelijkmaker tegen de touwen. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waar Utrecht gezien de late goal waarschijnlijk het meest tevreden mee zal zijn. Heerenveen schiet met het punt weinig op, de play-offs worden zo nog een moeilijk verhaal.

Opstellingen en beoordelingen*:

sc Heerenveen: Martin Hansen 6, Denzel Dumfries 6.5, Daniel Høegh 4.5, Kik Pierie 5, Lucas Woudenberg 5, Stijn Schaars 6, Morten Thorsby 6, Yuki Kobayashi 5.5 (84. Pelle van Amersfoort -), Arber Zeneli 5, Reza Ghoochannejhad 6 (87. Henk Veerman -), Martin Ødegaard 5.5.

FC Utrecht: David Jensen 6, Sean Klaiber 6, Dario Dumic 6.5 (84. Lucas Görtler -), Ramon Leeuwin 4.5, Mark van der Maarel 6, Rico Strieder 5.5, Mateusz Klich 5.5 (71. Urby Emanuelson 6), Yassin Ayoub 6, Sander van de Streek 5, Zakaria Labyad 5, Gyrano Kerk 5.5 (84. Cyriel Dessers -).

Man of the match: Cyriel Dessers

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen