Fortuna: "Aantijgingen Oliseh zijn bedoeld als rookgordijn"

21 maart 2018, 16:22

Fortuna Sittard is tevreden over het verloop van de arbitragezaak tussen de club en Sunday Oliseh. De zaak diende dinsdag in Zeist. De op non-actief gestelde Oliseh wil een terugkeer afdwingen als trainer van Fortuna.  De huidige nummer drie van de Jupiler League rekent op een goede afloop.

"Deze zaak gaat erom dat meneer Oliseh wil terugkeren in zijn functie als trainer. Het heeft er alle schijn van dat een terugkeer niet meer tot de mogelijkheden behoort, zo liet de arbitragecommissie gisteravond al doorschemeren", zegt voorzitter Isitan Gün op de website van Fortuna. "Dat stemt ons voorzichtig positief."

Volgens Gün heeft Fortuna overtuigend bewijs in handen tegen de aantijgingen van Oliseh. "Het is gebleven bij woorden, zonder enig onderliggend document. Wij zijn altijd transparant geweest naar de KNVB en daarnaast worden wij onderworpen aan audits door een onafhankelijke partij. Als wij illegaal bezig geweest zouden zijn, dan was dit allang boven water gekomen. Dat is allemaal niet het geval."

Gün vervolgt: "De aantijgingen, met name die over de illegale praktijken, zijn allemaal bedoeld als rookgordijn, om af te leiden van de kern van deze arbitragezaak: de door meneer Oliseh gewenste terugkeer en het ontoelaatbaar handelen in zijn functie als hoofdtrainer die dit in de weg staat. Dat lijkt zoals gezegd een gepasseerd station. We hebben er daarom alle vertrouwen in dat we de zaak door onze gedegen onderbouwing tot een goed einde brengen."

Lees ook: Oliseh en Fortuna komen niet tot elkaar tijdens arbitragezaak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen