Van der Hoorn: "Ik kwam in een donkere wereld, werd paranoïde"

24 maart 2018, 09:42

Mike van der Hoorn heeft zijn loopbaan momenteel prima op de rit, maar dat is niet altijd het geval geweest. Zijn jaren bij Ajax vielen hem zwaar, zo geeft de verdediger van Swansea City nu toe. Hij voelde zich bij de Amsterdamse club lange tijd niet goed.

Van der Hoorn vertrok in 2013 van FC Utrecht naar Ajax. "Ik kwam net terug met Jong Oranje van het EK in Israël. Met talenten die een jaar later schitterden op het WK in Brazilië. En ik moest opeens bij Jong Ajax gaan spelen. Als je niet hoort waarom, ga je zelf naar redenen zoeken. Ik kwam in een donkere wereld, werd paranoïde. Bij elke bal die je verkeerd raakt, denk je: oh, daar gaan we weer", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad.

Uiteindelijk kwam het toch goed met Van der Hoorn, omdat hij in zijn laatste jaar bij Ajax meer ging spelen. "In mijn derde jaar in Amsterdam speelde ik redelijk veel. Toen kwam er meteen een club uit de Premier League voor me. In de beginperiode twijfelde ik of ik dat niveau ooit nog zou halen."

Dat hij nu een vaste waarde is in de Premier League, doet hem goed. "Ik ben sterker dan ooit", verklaart de 25-jarige verdediger. "Gezien mijn leeftijd zou ik nog krachtiger moeten kunnen worden. Mijn beste jaren zijn nu aangebroken. Veel heeft met speeltijd te maken. Ik heb me nooit een heel seizoen kunnen bewijzen. Dat merk je. Je loopt achter. Wie weet, waar ik had gestaan als ik wel alles had gespeeld, maar dat is koffiedik kijken. Nu, met 24 duels in de benen, voel ik me groeien. Dat is lekker."

Hij hoopt zelfs nog een mooie transfer te mogen maken. "Ik moet wekelijks presteren, een constante waarde voor Swansea blijven, beter worden en als het even kan hier een nieuw contract afdwingen; mijn huidige loopt volgend jaar af. Daarna mag ik voorzichtig verder kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen