Sparta begint play-offs goed ondanks bizarre eigen goal

10 mei 2018, 18:48   Bijgewerkt: 10 mei 2018, 22:03

Sparta Rotterdam heeft donderdagmiddag op bezoek bij FC Dordrecht een voorzichtig voorschot genomen op de finale-ronde van de play-offs. De ploeg van Dick Advocaat zegevierde met 1-2 en verschafte zich daarmee dus een prima uitgangspositie voor de return. Heel lang stond het 0-1, maar via een bizar eigen doelpunt van Stijn Spierings kwam Dordrecht vlak voor tijd op gelijke hoogte, Binnen de minuut bezorgde Robert Mühren Sparta aslnog de winst.

Vorig seizoen had Sparta zich nog rechtstreeks gehandhaafd, dit jaar mocht de ploeg van Dick Advocaat blij zijn met de nacompetitie. In de nacompetitie was Dordrecht donderdag de eerste tegenstander, de club die in 2014 in de finale-ronde van de play-offs nog ten koste van competitie-genoot Sparta was gepromoveerd. Nu kwam Sparta vanuit de Eredivisie en had het opeens alles te verliezen.

Gelukkig voor de club uit het Rotterdamse Spangen viel al na tien minuten de 0-1. Spierings, die na vijf minuten op de lat had gekopt uit de rebound van een knal van Mühren, vond Loris Brogno met een lage voorzet en die tikte binnen. Spierings had tijdens die aanval al een schot gelost, maar had zijn inzet geblokt zien worden en ontving de bal daarna handig terug van Fred Friday.

Nog 45 minuten had Dordrecht nog om die achterstand weg te poetsen en daarvoor kreeg het meer dan genoeg mogelijkheden. Het sprong echter zodanig slordig om met de kansen, dat Sparta steeds maar weg kwam met de eigen fouten die aan de kansen van Dordrecht vooraf gingen. Zo schoot Mahmudov in kansrijke positie voorlangs en maaiden zowel hij als middenvelder Danny Bakker over de bal na uitstekende aanvallen van Dordrecht.

Helemaal zeker van de volgende ronde is Sparta nog niet, Dordrecht kan hoop putten uit de comeback bij sc Cambuur van vorige week. Thuis verloor het zelfs met veel grotere cijfers (1-4), waarna in Leeuwarden de ruime nederlaag werd weggepoetst. Wat dat betreft valt de nederlaag ditmaal mee... Maar of Dordrecht ook een comeback in huis heeft tegen de Eredivisionist, blijft afwachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen