De Graafschap naar finale na spektakelstuk in cultclash

13 mei 2018, 14:24   Bijgewerkt: 13 mei 2018, 17:05

De Graafschap heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie. Het maakte in een spectaculair duel de 3-2 nederlaag van afgelopen donderdag ongedaan. Hoewel de thuisploeg steeds op voorsprong kwam, schudde het Telstar pas tien minuten voor tijd definitief van zich af. Lars Nieuwpoort, Youssef El Jebli, Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem zorgden voor de treffers; Mo Hamdaoui en Andrija Novakovich gaven Telstar lang hoop op een goed resultaat. 

De Graafschap ging ondertussen gewoon door. Het bleef de bovenliggende partij en dat leidde na een klein half uur tot een verdubbeling van de voorsprong. Opnieuw uit een corner timede El Jebli perfect, waarna hij snoeihard binnen kopte. Het was de aanloop naar een fase waarin de thuisploeg de score veel verder had kunnen en moeten uitbreiden. Doelman De Boer voorkwam echter erger voor Telstar: donderdag was de eerste helft precies andersom.

De Graafschap leek niet veel van slag door de tegentreffer en vergrootte de marge een minuut of tien later weer naar twee. Serrarens kon binnenschuiven na uitstekend voorbereidend werk van El Jebli. Knullig verdedigen aan Doetinchemse zijde leidde een kwartier voor tijd opnieuw een aansluitingstreffer van Telstar in. Keeper Filip Bednarek werd slap ingespeeld en werkte de inlopende Novakovich onderuit. De aanvaller nam zelf plaats achter de bal en schoof de penalty koel binnen: 3-2. 

Virtueel zou er worden verlengd - wat voor elke voetbaliefhebber een uitstekende uitkomst was geweest, maar Van Mieghem besloot anders. Een voorzet van de uitblinker van de middag zeilde richting invaller Anthony van den Hurk, maar werd door de invaller niet geraakt. Zodoende werd de voorzet een treffer en stond De Graafschap in de finale. De Graafschap hield namelijk met steun van het fanatieke publiek stand in de slotfase en mag zich dus op gaan maken voor de finale-ronde om promotie. Tegenstander? Almere City of Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen