Lijnders hoopt dat hij de tijd krijgt als trainer van NEC

16 mei 2018, 13:07

Pepijn Lijnders hoopt dat hij de tijd krijgt als trainer van NEC. Hoewel de resultaten de eerste maanden flink tegenvielen en promotie naar de Eredivisie werd misgelopen, hoopt de coach dat hij mag aanblijven. Ondanks dat de club van in een rustig vaarwater op een wilde zee terechtkwam, gelooft hij in zijn toekomst in Nijmegen.

"Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers (de man die na zijn aanstelling assistent werd) en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben", vertelt Lijnders tegenover Voetbal International. Hij hoopt dat die betrokkenen hem de kans geven om zijn werk af te maken.

"Ik zie heel veel gelijkenissen tussen NEC en het eerste seizoen van Jürgen Klopp bij Liverpool. Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC", aldus Lijnders. "Bijna iedere kans voor de tegenstander was raak en zelf waren we een stuk minder effectief. Maar de trainingen waren top, daar zagen we ontwikkeling. Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen. Dat kost tijd, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat we de eindbestemming gaan bereiken bij NEC."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen