Saymak gaat naar het buitenland: "Wel een beetje spannend"

20 mei 2018, 23:56   Bijgewerkt: 21 mei 2018, 00:01

Voor Mustafa Saymak is zijn periode bij PEC Zwolle deze week ten einde gekomen. De middenvelder wil buiten Nederland zijn geluk beproeven, al viel het wel even zwaar dat hij vrijdag voor de laatste keer het trainingsveld van PEC verliet.

"Ik ben hier begonnen als jongen van 16 en inmiddels ben ik 25, dus ik heb hier negen seizoenen gespeeld. Ik ga de club nu verlaten en dan hakt dat er wel een beetje in", zegt Saymak tegen RTV Oost. Zijn nieuwe club is op het moment nog onbekend. "Het gaat zeker het buitenland worden, want in Nederland wordt het hem niet. Wanneer het duidelijk gaat worden, weet ik ook niet. Het kan zijn dat ik zometeen een telefoontje krijg dat ik ergens naar toe kan vliegen om het af te handelen. Maar zover is het volgens mij nog niet, dus het kan ook nog een tijdje duren."

Het wordt voor Saymak een sprong in het diepe. "Ik heb van spelers gehoord dat het er bij andere clubs of in het buitenland heel anders aan toe gaat. Hier is het heel gezellig en kan iedereen heel goed met elkaar opschieten.  De lunch eten we bijvoorbeeld samen met het personeel. Dat soort details zijn bij andere clubs heel anders. Ik weet niet hoe het er aan toegaat in het buitenland, dus dat vind ik wel een beetje spannend. Maar ik laat het gewoon op me afkomen en dan zie ik het wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen