FC Twente trekt beloftenteam terug uit de voetbalpiramide

23 mei 2018, 07:36   Bijgewerkt: 23 mei 2018, 07:51

FC Twente heeft haar beloftenteam teruggetrokken uit de reguliere voetbalpiramide. De Tukkers kiezen ervoor om Jong FC Twente, dat na twee jaar Jupiler League de laatste seizoenen uitkwam in de derde divisie, terug te zetten naar de beloftencompetitie. Daarin spelen onder andere de reserves van Heracles Almelo, Feyenoord, Heerenveen en PEC Zwolle nog tegen elkaar.

"We slaan met Jong FC Twente een andere weg in. De selectie van onze beloften gaat komend seizoen uit een kleinere groep talenten bestaan en daarbij past de belofencompetitie het best", legt Evert Bleuming uit op de clubsite. In 2015 trok de ploeg zich vanwege financiële redenen nog terug uit de Jupiler League. Ditmaal heeft het volgens Bleuming met de kwaliteit, alsook met de financiën te maken.

"We willen een kwaliteitsslag maken. Een kleinere selectie van spelers met de potentie die dicht op ons eerste elftal zit, jongens waarmee we meer specifiek en individueel gaan trainen. Kortom een beslissing die kwaliteitsverhogend is en tevens kostenbesparend", aldus hoofdscout Bleuming.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen