Oude Kotte legt driejarig contract naast zich neer en vertrekt

23 mei 2018, 08:36

Thomas Oude Kotte vertrekt deze zomer na tien jaar bij Vitesse. De verdediger, voor wie een absolute doorbrak vooralsnog uitbleef, kijkt - ondanks dat hij een aanbieding kreeg - uit naar een nieuwe uitdaging buiten Arnhem. "Ik ga met een goed gevoel weg", vertelde hij.

Tegenover De Gelderlander ging hij in op zijn toekomst bij Vitesse, waar een driejarig contract voor hem klaarlag. Toch koos hij ervoor om elders aan het werk te gaan. "Er zijn teleurstellingen geweest en mooie dingen. Het kampioenschap met Jong Vitesse is een van de mooie dingen. Ik heb Europa League gespeeld, wedstrijden in de Eredivisie en ik ben weer teruggekeerd bij het beloftenelftal. Dat kan allemaal, hoort erbij", weet hij.

Toch kwam Oude Kotte uiteindelijk tot de conclusie dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. "Ik heb met veel mensen gesproken. Ik vind, na tien jaar, dat ik het niet helemaal heb gemaakt bij Vitesse. Ik kon blijven, maar het is tijd voor een andere omgeving, een andere uitdaging", vindt hij. Er is contact met een club uit de Serie B en met andere Eredivisionisten. "Ik mik in eerste instantie op eredivisie. Maar ik ga nu eerst vakantie houden. Het wordt even een onzekere periode, dat is niet anders."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen