Jupiler League ziet volop kansen met degradanten uit Eredivisie

24 mei 2018, 08:48   Bijgewerkt: 24 mei 2018, 08:53

Hoe wrang ook voor de clubs, de degradatie van FC Twente, Sparta en Roda JC doet de Jupiler League goed. De Coöperatie Eerste Divisie (CED) ziet volop kansen, want met deze clubs staat de tweede competitie van Nederland meer in de spotlights.

"Om te zeggen dat het een geschenk uit de hemel is, is wat overdreven, maar ik verheug me wel op een spannende competitie met enkele grote Eredivisie-namen erin", zegt CED-directeur Marc Boele (foto) in De Telegraaf. "Dit zal een positief effect hebben op de toeschouwersaantallen en aandacht van de tv-kijker voor de Eerste Divisie. FC Twente is een club die bij FOX relatief veel kijkers trekt. Daar zal de zender komend seizoen ook rekening mee houden, verwacht ik."

Ook Simon Kelder, in 1995 een van de oprichters van de CED en nu commissaris, ziet mogelijkheden. "Een positief effect van deze ontwikkeling is dat er nu weer drie clubs meer in de Eredivisie gaan meepraten, die weten hoe moeilijk het is voor de clubs in de Eerste Divisie. Hopelijk draagt dat bij aan meer solidariteit tussen de Eredivisie en de Eerste Divisie, bijvoorbeeld bij de verdeling van de tv-gelden. Met de collectiviteitsgedachte zit het in de Eerste Divisie wel goed. Daar kunnen de Eredivisie-clubs een voorbeeld aan nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen