Oyf lost Chigirinskiy af als grootaandeelhouder van Vitesse

25 mei 2018, 16:07   Bijgewerkt: 25 mei 2018, 18:14

Vitesse heeft een nieuwe eigenaar: Valeriy Oyf heeft vrijdag de aandelen overgenomen van Alexander Chigirinskiy, waardoor Oyf de grootaandeelhouder van de Arnhemmers is. Om de continuïteit en onafhankelijkheid wel te waarborgen, blijft het prioriteitsaandeel - waaraan de bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden - in handen van de stichting.

Dat meldt Vitesse. "We kennen Valeriy al een paar jaar. Hij is betrokken bij de club en een bevlogen ondernemer", vertelt algemeen directeur Joost de Wit. "Met zijn enorme drive en passie voor voetbal, is hij erg gemotiveerd om als grootaandeelhouder bij te dragen aan de ambities van Vitesse. Hij ziet veel kansen voor de club. Namens de club wil ik onze voormalige grootaandeelhouder Alexander Chigirinskiy bedanken voor zijn support de afgelopen vijf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij Vitesse blijft volgen."

Eerder was Oyf RvC-lid van Vitesse, een functie die hij overigens blijft bekleden. Oyf: "Vanaf medio 2016 heb ik Vitesse van dichtbij meegemaakt en gezien hoe de club zich aan het ontwikkelen is", vertelt hij. "Samen met het bestuur, directie, technische staf, spelers en medewerkers wil ik blijven bouwen aan het succes van Vitesse."

Chigirinskiy nam in 2013 de aandelen op zijn beurt over van Merab Jordania, die financieel matig beleid voerde. Met Oyf heeft Vitesse dus een nieuwe Rus aan het bewind, al lijkt hij al langere tijd aan de touwtjes te trekken. Leonid Sloetski, de nieuwe trainer, gaf vlak na zijn aanstelling al aan dat Chigirinskiy helemaal niet de echte eigenaar was van Vitesse. Mogelijk voerde Oyf al langer het bewind binnen de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen