Vitesse gaat met nieuwe eigenaar op zelfde voet verder

26 mei 2018, 09:28

Kersvers Vitesse-eigenaar Valeri Oyf zet het bestaande beleid in Arnhem voort. In tegenstelling tot zijn voorganger Alexander Chigirinskiy is hij zichtbaar binnen de muren van het Gelredome. Opvallend is dat Oyf ook in de raad van commissarissen blijft zitten, maar volgens Vitesse-directeur Joost de Wit is dat volgens de regels.

"Dat is toegestaan", zegt De Wit in De Gelderlander. "Een eigenaar in de rvc valt onder de regels van good governance. Deugdelijk besturen." Met Oyf als eigenaar gaan de Arnhemmers op dezelfde voet verder. "De koers op financieel en sportief vlak blijft hetzelfde. Valeri heeft de garantstellingen overgenomen. Stapt hij eruit, en daarvan gaan we niet uit, dan geldt de regel dat Vitesse nog anderhalf jaar wordt doorbetaald. Dat overbruggingskrediet blijft bestaan."

Vitesse en Oyf willen structureel Europa in. Straks heeft de club de vijfde begroting van Nederland. Volgens de regionale krant laten prognoses zien dat Vitesse met een begroting van 26 miljoen euro gaat werken. "Maar er komt vooralsnog niet een bak geld vrij voor de transfermarkt. De salarisbegroting voor de selectie blijft hetzelfde. Deze eigenaar wil iets neerzetten met Vitesse. Stabiliteit en continuïteit zijn gewaarborgd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen