PEC ziet directeur Broerse naar FC Utrecht vertrekken

5 juni 2018, 16:42   Bijgewerkt: 5 juni 2018, 16:57

Ook als commercieel directeur kun je in de Eredivisie een transfer maken, zo bewijst Joost Broerse. De oud-speler is sinds de zomer van 2015 werkzaam als directeur bij PEC Zwolle, maar verruilt die club deze zomer voor FC Utrecht. Hij gaat daar dezelfde functie bekleden en begint op 1 september in de Domstad.

Het was voor Broerse geen gemakkelijke keuze om PEC de rug toe te keren. "Ik vertrek met pijn in het hart", zegt de oud-verdediger. "De afgelopen seizoenen heb ik met veel enthousiasme en energie bij PEC Zwolle gewerkt. Deze club heeft mij na mijn voetbalcarrière een unieke kans gegeven en daar ben ik met name Adriaan Visser en Gerard Nijkamp dankbaar voor. Nu komt er met FC Utrecht alleen een prachtige kans voorbij. Zoals vele van jullie weten ben ik woonachtig in de regio Utrecht en heb ik daar ook een verleden als voetballer. Het voelt dan ook als een goede vervolgstap na drie mooie seizoenen in Zwolle. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om de directie, medewerkers, sponsoren en supporters van de club via deze weg te bedanken, voor een prachtige periode in mijn carrière."

De 39-jarige Broerse begon direct na zijn voetbalcarrière als directeur bij PEC en heeft zich razendsnel ontwikkeld. Dat ziet ook voorzitter Adriaan Visser. "Voor onze club is het spijtig dat Joost vertrekt. In de afgelopen drie jaar heeft hij met zijn afdelingen grote stappen gezet. Ondanks dat wij Joost deze overgang van harte gunnen, is het gevoel wat dubbel want we waren graag nog met hem doorgegaan. Aan de andere kant is het een goed teken, dat naast voetballers ook directieleden en medewerkers van de club in de interesse staan van andere clubs. Dit toont aan dat wij als club in staat zijn mensen op te leiden en te ontwikkelen. Namens de directie en de medewerkers van de club, wens ik Joost alle goeds toe in het vervolg van zijn carrière en wil ik hem bedanken voor zijn bijdrage aan de verdere groei van PEC Zwolle."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen