Bourdouxhe: "Ze hebben in Emmen een grote dierentuin, toch?"

8 juni 2018, 10:41

Jason Bourdouxhe, de eerste versterking van FC Emmen, staat voor een nieuw avontuur. De 27-jarige Belg speelde nooit in de Eredivisie, en moet zijn woonplaats Eindhoven ook verlaten voor Drenthe. "Van Emmen als plaats weet ik vrijwel niets. Ja, ze hebben hier een grote dierentuin, toch?"

De dierentuin komt goed uit, want Bourdouxhe en zijn vrouw verwachten binnen twee weken een kindje. "Misschien dat ik die kleine daar straks eens mee naartoe kan nemen. Maar eerst maar eens een huisje vinden", zegt de aanstaande vader in het Dagblad van het Noorden.

Hij tekende donderdag zijn contract bij Emmen, dat hem transfervrij overneemt van Helmond Sport. "Ik vond Emmen afgelopen seizoen een van de best voetballende ploegen in de Jupiler League. Het spel, met veel positiewisselingen op het middenveld, spreekt me enorm aan."

Trainer Dick Lukkien bekeek de middenvelder al een tijdje. Nog voordat Emmen de play-offs ging waren er al contacten. "Maar voor mij was het toen al duidelijk. Of Emmen nu Eredivisie ging spelen of niet: het zou voor mij hoe dan ook een mooie nieuwe uitdaging zijn", zegt Bourdouxhe. "Dat ik nu eindelijk in de Eredivisie ga spelen, is een droom die uitkomt. Ik heb altijd gehoopt dat ik me ooit mocht bewijzen op het hoogste niveau in Nederland. Ik wil Emmen helpen om een mooie toekomst in de Eredivisie te krijgen. Het moet niet na al na een jaartje voorbij zijn."

Bourdouxhe kwam op zijn twaalfde terecht in de jeugdopleiding van PSV, maar brak in Eindhoven nooit door. Daarna speelde hij voor FC Eindhoven, VVV-Venlo en Helmond Sport.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen