Heerenveen baalt van nieuw competitieschema

12 juni 2018, 16:15   Bijgewerkt: 12 juni 2018, 16:26

Het nieuwe concept competitieprogramma is niet zoals sc Heerenveen het graag had willen zien. De club had liever een stuk vaker op zaterdagavond gevoetbald dan nu het geval is. Algemeen directeur Luuc Eisenga zegt dan ook dat Heerenveen aan de KNVB heeft gevraagd of dit nog veranderd kan worden.

Van de zeventien thuisduels speelt Heerenveen er komend seizoen slechts acht op de gewenste zaterdagavond. Twee keer wordt de aftrap verricht om 19.45 uur, wat door Heerenveen wordt beschouwd als het ideale tijdstip. "Wij horen als familieclub thuis op zaterdagavond en spelen dan liefst al onze zeventien competitieduels", zegt Eisinga op de website van Heerenveen.

"We snappen wel dat dit niet mogelijk is door restricties die door de KNVB en de gemeente worden opgelegd. Zo moeten we om veiligheidsredenen soms op zondag voetballen. Dat is niet anders", vervolgt de algemeen directeur, die desondanks hoopt dat er iets te regelen valt. "Maar dan nog moet op zaterdag om kwart voor acht spelen vaker mogelijk zijn. Dit is niet het programma zoals we dat willen zien en dat is frustrerend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen