Invoering VAR in Eredivisie in gevaar: "Een slechte zaak"

21 juni 2018, 18:08

Jeffrey van As, technisch directeur van ADO Den Haag, is niet blij met het nieuws dat de invoering van de VAR in het Nederlandse betaald voetbal serieus gevaar loopt. De beleidsbepaler stelt dat de afwezigheid van de VAR voor irritaties gaat zorgen.

Donderdag heeft de KNVB laten weten dat de invoering van de VAR in Nederland serieus gevaar loopt. Het plan is om met ingang van het nieuwe seizoen te starten met de videoref, maar er dreigt een tekort aan videoscheidsrechters. Volgens de KNVB is dit mogelijke uitstel een direct gevolg van het vastlopen van onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden voor bedoelde arbiters.

"Los van het feit dat er afgelopen seizoen nog al eens geflaterd is met dat VAR-systeem, komt het de eerlijkheid van het spel natuurlijk wel ten goede. Zie gisteren nog, tijdens Iran-Spanje op het WK", vertelt Van As aan het Algemeen Dagblad. "Dankzij de beelden kon een onreglementair doelpunt worden afgekeurd. Doodzonde dus dat het systeem er nu mogelijk dus niet van komt in de eredivisie. Ik kan je alvast wel zeggen dat dit tot heel veel irritaties gaat leiden bij spelers en coaches. Zij willen een zo eerlijk mogelijk spel, en dat eerlijke spel komt nu dus weer op de tocht te staan. Een slechte zaak."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen