Bommelding Abe Lenstra Stadion uit de hand gelopen grap

7 juli 2018, 11:10

Voor de bommelding bij het Abe Lenstra Stadion heeft de politie drie minderjarigen uit het zuiden van Nederland aangehouden. Het blijkt om een uit de hand gelopen grap te gaan. Een jongen van 13 jaar, en twee van 15 jaar waren erbij betrokken, meldt de politie. De thuishaven van sc Heerenveen was woensdag tot het begin van de middag gesloten nadat de politie de bommelding uiterst serieus nam.

Op dinsdag kreeg een medewerker van Heerenveen een telefoontje met de mededeling dat de volgende dag alles zou ontploffen. Het onderzoek naar de beller werd met een gestart, en volgden  alle nodige veiligheidsmaatregelen. Om die reden werd ook het Abe Lenstra Stadion op woensdagochtend gesloten. Aan het begin van de middag werd het gebied weer vrijgegeven nadat er geen explosieven waren gevonden.

Het uitgebreide telecom onderzoek leidde naar een groepje jongens uit het zuiden van het land. Drie bleken daadwerkelijk betrokken te zijn geweest bij het telefoontje. Uit het verhoor bleek dat het ging om een uit de hand gelopen grap. Tegen het trio is een proces-verbaal opgemaakt en moet het Openbaar Ministerie nu bepalen wat er gaat gebeuren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen