Ajax tegen Standard Luik bij bereiken derde voorronde

23 juli 2018, 12:13   Bijgewerkt: 23 juli 2018, 14:27

Ajax neemt het in een eventuele derde voorronde van de Champions Leauge op tegen Standard Luik, mits de ploeg van Erik ten Hag wint van Sturm Graz. Standard Luik eindigde vorig seizoen als tweede in de Belgische kampioen. Tevens won de club de nationale beker. 

Ajax had ook Fenerbahçe, Spartak Moskou of Slavia Praag kunnen loten. Standard, dat zondag de strijd om de Belgische Supercup van Club Brugge verloor, is een bekende van Ajax. In het succesvolle Europa League-seizoen onder Peter Bosz troffen de ploegen elkaar in de groepsfase. Beide duels eindigden onbeslist (1-1, 0-0).

Voor Ajax zich überhaupt druk kan maken om Standard Luik, moeten de Amsterdammers eerst afrekenen met Sturm Graz. Winst betekent ook dat Ajax in ieder geval verzekerd is van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Woensdag ontvangt Ajax de Oostenrijkers in de Johan Cruijff ArenA, volgende week is de return. Ajax hoort maandag ook wie het eventueel treft in de voorronde van de Europa League, mocht het misgaan tegen Sturm Graz.

De heenduels van de derde kwalificatieronde worden gespeeld op 7 en 8 augustus, de returns zijn een week later. De winnaars melden zich in de play-offs, de laatste voorronde richting het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat wordt voor Phillip Cocu en Fenerbahçe al een hele kluif, want de Turkse club werd gekoppeld aan Benfica. Voor de play-offs wordt op 6 augustus al geloot. 

De complete loting:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen