Van der Gaag: "Vond dat we niet stabiel genoeg waren"

10 augustus 2018, 16:28   Bijgewerkt: 10 augustus 2018, 16:36

NAC Breda werkt na een stroeve voorbereiding met een bijna volledig fitte groep toe naar de wedstrijd tegen AZ. Trainer Mitchell van der Gaag staat te popelen om te beginnen aan het nieuwe seizoen. "Nu krijg je weer dat onderbuikgevoel."

De opponent uit Alkmaar kende moeilijke weken met het vertrek van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh en de vroege Europese uitschakeling. Desondanks vindt Van der Gaag AZ een uitstekende ploeg, meldt hij tegen NAC TV. "Het is hoe dan ook een wedstrijd waarin we getest worden."

Ook in Breda ging de voorbereiding niet vlekkeloos. Er werden een hoop oefenpotjes verloren. "Ik vond dat we niet stabiel genoeg waren", aldus Van der Gaag. "We hebben een stroeve voorbereiding gehad, maar nu gaat het eindelijk beginnen en weet je waar je staat."

NAC kent weinig absenties. Pele van Aanholt staat langdurig aan de kant vanwege een peesblessure en het meespelen van spits Mitchell Te Vrede en doelman Arijanet Muric is nog onzeker. Verder zijn er weinig fysieke pijntjes in Breda

Ondanks de matige laatste weken heeft de oefenmeester zin in het seizoen. "Nu krijg je weer dat onderbuikgevoel. De eerste wedstrijd komt er aan. Dat gevoel verandert nooit. Dan gaat het weer om het 'echie.'"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen