Gisteren gemist: uitstekend Ajax door in CL, Promes en Cocu niet

15 augustus 2018, 01:27

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 14 augustus.

Ajax swingt tegen Luik en blijft op koers voor Champions League

Ajax heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plek in de laatste Champions League-voorronde. De Amsterdammers ontdeden zich vol overtuiging van Standard Luik: na een 2-2 gelijkspel in Wallonië eindigde de confrontatie in de Johan Cruijff Arena in 3-0. Klaas-Jan Huntelaar, aanvoerder Matthijs de Ligt en David Neres gaven met hun doelpunten gestalte aan de klinkende zege. Het Oekraïense Dynamo Kiev rekende eerder op de avond af met Slavia Praag en zal met Ajax strijden om een plek in de poulefase van de Champions League.

Ten Hag trots: "Vandaag vond ik ze allemaal goed"

Ajax dartelde langs Standard Luik en vanaf de zijlijn zag coach Erik ten Hag dat zijn ploeg een prima partij op de mat legde. Hij is tevreden over zijn elftal en hoopt dat Ajax vaker dit niveau haalt. "Dit moet de intentie van voetballen zijn."

Cocu en Promes stranden en kunnen CL vergeten

Philip Cocu gaat als coach van Fenerbahçe niet de Champions League in. Het lukte de Turken niet om de nederlaag tegen Benfica uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Ook Quincy Promes speelt dit seizoen geen wedstrijden in het miljoenenbal. Met hem in de basis werd Spartak Moskou uitgeschakeld door PAOK Saloniki.

Gudmundsson officieel speler van AZ: "Kan niet wachten"

Het was een kwestie van tijd, maar nu is Albert Gudmundsson dan eindelijk gepresenteerd bij AZ. De IJslander, die overkomt van PSV, tekent een contract voor vier jaar bij de club van trainer John van den Brom. De 21-jarige aanvaller kijkt uit naar zijn nieuwe ploeg. "Er zijn hier al veel IJslandse spelers geweest."

PSV tegen BATE Borisov, Ajax treft Dinamo Kiev

Dankzij de overwinning van Ajax op Standard Luik maken nog altijd twee Nederlandse clubs kans op Champions League-voetbal. De tegenstanders in de laatste voorronde zijn inmiddels bekend. PSV treft het Wit-Russische BATE Borisov, terwijl [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/336932/ajax-treft-bij-winst-dinamo-kiev-in-cl-play-offs/,_blank,Ajax naar Oekraïne afreist] om tegen Dinamo Kiev te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen