FC Twente start met zege, NEC verspeelt drie punten

17 augustus 2018, 22:02   Bijgewerkt: 17 augustus 2018, 22:08

FC Twente is vrijdag goed begonnen aan de Eerste Divisie. De Tukkers trokken tegen Sparta een zwaarbevochten overwinning (2-1) over de streep. Minder verging het NEC, dat een 2-0 voorsprong verspeelde tegen SC Cambuur en zodoende met een punt van het veld stapte. Ook Jong Ajax startte teleurstellend met een nederlaag bij Roda JC (2-1).

FC Twente - Sparta 2-1

Met een splinternieuwe spelersgroep wil Twente terug naar de Eredivisie. Van de basisspelers tegen Sparta maakten Joël Drommel, Peet Bijen en Tom Boere de degradatie mee. Technisch directeur Ted van Leeuwen trok de afgelopen weken een blik aan nieuwe, maar ook vooral onbekende spelers open. Tegen Sparta in de goed gevulde Grolsch Veste (27.200 toeschouwers) was de eerste indruk positief. Van de nieuwelingen liet Ulrich Bapo als eerste van zich spreken. De aanvaller, die deze zomer overkwam van VfL Bochum, trok naar binnen en schoot de bal keurig in de verre hoek. Maar Sparta had snel een antwoord klaar. Al vallend in de zestien schoot aanvoerder Lars Veldwijk laag in de korte hoek raak. Ook Sparta-aanwinst Royston Drenthe scoorde bijna bij zijn debuut. Zij het in eigen doel. Drenthe verraste bijna zijn eigen doelman Roy Kortsmit doordat hij de bal helemaal verkeerd raakte. Twente mocht niet klagen dat het alsnog met een voorsprong ging rusten. Boere verdiende een makkelijk gegeven strafschop en benutte dat buitenkansje ook zelf. In de tweede helft raakte Twente steeds iets meer de grip kwijt. Sparta was vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd het dichtste bij. Maar de paal stond invaller Halil Dervisoglu en bleef een verdiend punt uit.

{image[328135][right-half][]}NEC - SC Cambuur 2-2

Ook de selectie van NEC is deze transferwindow behoorlijk opgefrist. Onder meer Joey van den Berg, Brahim Darri en Rens van Eijden zetten hun handtekening onder een contract in De Goffert. Maar in Nijmegen leken twee bekende gezichten uit te groeien tot goudhaantjes. Nadat het duel gelijk opging en Cambuur al eens  de paal raakte was Anass Achahbar attent in de rebound. Een schot van Tom Overtoom kwam via doelman Xavier Mous voor de voeten van de oud-Feyenoorder, die de bal alleen maar het laatste zetje hoefde te geven. Sven Braken verdubbelde vroeg in de tweede helft de voorsprong. Hij profiteerde optimaal van de slechte opbouw door Cambuur. Braken kon aan de wandel, kapte nog een speler uit en schoot rustig raak. Toch eindigde de seizoensopener van NEC in een deceptie. Kevin van Kippersluis (intikker) en Emmanuel Mbende (scrimmage) verzorgden de knappe comeback van Cambuur.

{image[328136][right-half][]}Roda JC - Jong Ajax 2-1

Roda JC had vooral in de eerste helft afstand moeten nemen van titelverdediger Jong Ajax. Na de 1-0 van Mario Engels had de thuisploeg ruimte, maar sprong daar slecht mee om. De Amsterdamse beloften draaiden in de tweede helft het spelbeeld om. Dat resulteerde in een mooi goal van Jurgen Ekkelenkamp. Hij kreeg de bal perfect op het hoofd gelegd door Noa Lang. In plaats van dat Jong Ajax doordenderde stond het een minuut later alweer op achterstand. Roda haalde uitstekend de angel uit een counter en sloeg vervolgens zelf in de tegenstoot toe. Wederom was Engels de gevierde man. In twee instanties hielp hij Roda aan een nieuwe voorsprong én aan drie punten.

Overige uitslagen:

Go Ahead Eagles - Jong FC Utrecht 5-0

Jong PSV - FC Eindhoven 2-1

MVV - TOP Oss 0-2

FC Dordrecht - Helmond Sport 0-0

FC Volendam - FC Den Bosch 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen