Dammers positief na eerste duels: "Spel geeft vertrouwen"

19 augustus 2018, 10:00

Ondanks het feit dat Fortuna Sittard geen punten overhield aan het thuisduel met PSV, heerste er na afloop toch een optimistisch gevoel in Sittard. Het publiek trakteerde de selectie na het laatste fluitsignaal op een groot applaus. Aanvoerder Wessel Dammers kijkt tevreden terug op de eerste weken van Fortuna als eredivisionist, maar is zich wel bewust van het feit dat er punten gepakt moeten gaan worden.

"We hadden het gevoel dat we konden stunten", aldus Dammers in gesprek met FCUpdate.nl over het thuisduel met PSV. "Dat je in de laatste minuut zo'n goal tegen krijgt, maakt het extra zuur. Ook voor het publiek, dat vanavond fantastisch was. Zij hebben ons hartstikke goed gesteund." Dammers kijkt met een goed gevoel terug op de voorbereiding. "Ik denk dat we een goede voorbereiding hebben gedraaid en tegen sterke tegenstanders hebben gespeeld. Het is alleen maar goed dat je jezelf kunt meten met dat soort clubs."

Zaterdagavond was het spel van de promovendus frivool en vrij en had Fortuna in eigen huis geen last van plankenkoorts. Dat was een week daarvoor volgens de captain wel iets anders. "We hebben hard getraind, maar ik denk dat er vorige week in de eerste helft toch een beetje spanning op zat. Vandaag hebben we alle schroom van ons afgegooid en hebben we laten zien wat we kunnen."

Veel spelers van het team dat vorig seizoen promoveerde bleven; die basis werd tot nu toe aangevuld met tien nieuwelingen. "Opzich is dat wel goed gegaan. In het begin moet je altijd even aan elkaar wennen, maar die jongens zijn prima opgevangen en liggen goed in de groep. Ik denk dat dat alleen maar positief is." Eén van die nieuwelingen, Andrija Novakovich, maakte zaterdag de gelijkmaker voor Fortuna. Dat die treffer uiteindelijk niets waard was, frustreert Dammers, maar hij kijkt wel met vertrouwen vooruit. "Het spel dat we vertoond hebben geeft in ieder geval vertrouwen. Uiteindelijk gaat het echter om de punten en moeten we die gaan pakken. Als we dit spel iedere week kunnen laten zien, heb ik er wel vertrouwen in."

Lees ook'Zuur gevoel' bij Smeets: "Sta hier achteraf met klotegevoel"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen