Eerste Eredivisie-minuten voor Thomassen: "Gaat sneller"

19 augustus 2018, 12:23

Na jaren in de Eerste Divisie te hebben gespeeld, heeft Jordy Thomassen zaterdag zijn eerste minuten gemaakt in de Eredivisie. De spits van De Graafschap viel tegen NAC Breda in en is ondanks de 3-0 zeperd blij met zijn eerste optreden op het hoogste niveau.

De 25-jarige spits, die overkwam van Helmond Sport, viel in en deed een halfuur mee. Dat De Graafschap toen al met 2-0 achter stond, mocht de pret niet drukken. "Dit is hartstikke mooi en ik ben er trots op. Ook omdat ik voor deze club mag spelen. Als je zag hoe onze supporters na de wedstrijd aan het zingen waren… Dat maak je nergens zo mee. Het is wel erg balen omdat we hebben verloren. Ik heb nu van de Eredivisie mogen proeven en nu wil ik doorgroeien", zegt de aanvaller op de clubwebsite. 

Thomassen vindt dat het niveauverschil tussen de Eerste Divisie en de Eredivisie behoorlijk is. "De invalbeurt is mij heel goed bevallen. Omdat we al met 2-0 achter stonden, kon ik niet heel veel uitrichten. Ik had nog wel een schot die over ging, maar verder was het lastig. Ik merkte dat het niveau hoger is dan in de eerste divisie. De Eredivisie is tactischer en het gaat allemaal sneller. Ik heb een goede voorbereiding gedraaid en voel me lekker. Het begin is er voor mij en nu moet ik hierop gaan doorbouwen en zorgen dat ik steeds meer minuten ga maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen