Pröpper doet United pijn met Brighton & Hove Albion

19 augustus 2018, 19:06   Bijgewerkt: 19 augustus 2018, 20:13

Het is Manchester United niet gelukt om ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion leed het team van trainer José Mourinho een 3-2 nederlaag, waardoor The Red Devils al vroeg in het seizoen averij hebben opgelopen. Bij de thuisploeg maakte Davy Pröpper de wedstrijd vol.

Dat het een zware middag zou worden voor Manchester United, werd al binnen een halfuur duidelijk. Brighton & Hove Albion leidde toen met 2-0 door doelpunten van Glenn Murray en Shane Duffy. De thuisploeg startte met Pröpper in de basis, maar Jürgen Locadia en Alireza Jahanbakhsh namen plaats op de reservebank. Locadia viel vlak voor tijd in, Jahanbakhsh kreeg geen speeltijd.

Manchester United maakte via Romelu Lukaku snel na de 2-0 de aansluitingstreffer, maar Brighton & Hove Albion prikte er voor rust nog een derde doelpunt bij. De maker van de 3-1 was Pascal Gross, die een door Eric Bailly veroorzaakte strafschop benutte. Het team van Mourinho ging na rust op jacht naar de 3-2, maar het doelpunt van Paul Pogba (penalty) kwam te laat om nog een punt of meer te claimen.