Van Duinen: "Hoeven voorlopig niet aan doelstelling te denken"

21 augustus 2018, 14:37   Bijgewerkt: 21 augustus 2018, 16:23

Mike van Duinen scoorde bij zijn debuut namens PEC Zwolle meteen tweemaal in de Eredivisie, toch is de gehele seizoensstart van de ploeg uit Overijssel niet bepaald succesvol te noemen. Sterker nog: voor de aanvaller die overkwam van Excelsior valt het vies tegen. "Heel teleurstellend. De voorbereiding was prima en we trainen ontzettend goed, maar het resultaat in de eerste twee wedstrijden valt erg tegen", aldus de spits.

Mede met de aankoop van recordtransfer van Van Duinen wilden de Zwollenaren - die ook onder anderen Zian Flemming en Vito van Crooij haalden - de weg omhoog inzetten. Vooralsnog wordt echter vooral een vervolg gegeven aan de zo teleurstellende tweede seizoenshelft van vorig jaar.

"We staan onderaan. Dat is niet de bedoeling. We hebben genoeg goede voetballers, maar ook wat jonge jongens. Dat moet groeien. Dat wisten we van tevoren. De bedoeling was om van plek acht tot twaalf te spelen. Na de goede voorbereiding dachten we dat er stiekem zelfs meer in zat. Voorlopig hoeven we niet aan de doelstelling te denken. Laten we eerst maar wat punten pakken", vertelt hij tegenover De Stentor.

Eerder sprak ook Gustavo Hamer zich uit over de moeizame seizoensstart van zijn ploeg. Komend weekend ontvangt PEC Zwolle ook nog eens landskampioen PSV. Een goed resultaat lijkt nodig om uit de onderste regionen te komen: alleen FC Groningen staat nog onder de formatie van Van 't Schip. De ploeg is over twee weken de tegenstander in het hoge noorden. 

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen