Fortunees Vlijter rest van het seizoen 'out' met knieblessure

12 september 2018, 13:25

Fortuna Sittard moet het de rest van dit Eredivisie-seizoen stellen zonder Gavin Vlijter. De aanvaller scheurde in het oefenduel met Standard Luik (4-1) zijn voorste kruisband van de rechterknie volledig af. Naar verwachting staat hij minimaal negen maanden aan de kant, wat betekent dat hij dit voetbalseizoen vermoedelijk niet meer in actie komt.

Eerder kampte de rappe buitenspeler in 2017 met een soortgelijke blessure, maar dan aan zijn andere knie. "Het is extra tragisch dat het Gavin wederom overkomt, ditmaal aan zijn andere knie. Als medisch team gaan we Gavin wederom begeleiden naar volledig herstel. Het is zwaar voor hem, maar hij gaat ook hier weer sterker uitkomen", aldus Jeroen Dieteren, hoofd van de medische staf, op de clubsite.

Binnenkort ondergaat de aanvaller een zogenoemde reconstructie-operatie, waarna de revalidatie kan beginnen. Vlijter kwam in drie van de eerste vier duels in actie namens de Limburgers. Alleen tegen FC Utrecht (1-1) bleef hij negentig minuten op de bank.

Ga jij de concurrentie aan met Erik ten Hag

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen