Drenthe leeft op: "Ik ben bijna weer de Royston van Real"

15 september 2018, 08:56

Hij had zijn kicksen opgeborgen, maar Royston Drenthe heeft bij Sparta Rotterdam zijn profbestaan nieuw leven ingeblazen. De 31-jarige Rotterdammer heeft hard moeten werken om zijn comeback te maken. Liefst 22 kilo aan lichaamsgewicht raakte Drenthe kwijt om weer profvoetballer te kunnen worden.

Drenthe zegt een lange weg te hebben moeten afleggen om weer fit te geraken."Ik zie me nog rennen op zo'n heuvelterrein in de stad. Samen met mijn neven was ik, jongens die nooit echt gesport hadden. Ik hield ze niet bij", blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tot kotsen aan toe stond ik op die berg. 'Dit gaat niet goed komen', dacht ik. Gijs Schoenmakers, mijn fysio, zei: 'Je bent een zak patat, vriend'. En toch sta ik er nu, precies wat ik wilde."

Ooit vertrok hij van Feyenoord naar Real Madrid, nu speelt hij zijn wedstrijden op het tweede Nederlandse profniveau. Drenthe is blij dat hij weer iedere dag op het veld staat. "Zolang mijn lichaam het volhoudt, ga ik door met voetballen. Zingen is leuk, zaken doen ook. Alleen: voetballen blijft toch het allermooiste. Zeker als het gaat, zoals het nu gaat. Ik ben bijna weer de Royston die door Real werd gevraagd. Kwestie van karakter tonen. Begrijp je?''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen