FC Utrecht lijdt pijnlijke nederlaag tegen Emmen

16 september 2018, 16:42   Bijgewerkt: 16 september 2018, 19:17

FC Utrecht heeft zondagmiddag opnieuw enorm teleurgesteld in de eigen Galgenwaard. Nog zonder nieuwe trainer Dick Advocaat ging FC Utrecht pijnlijk onderuit tegen promovendus FC Emmen. Utrecht kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Sander van de Streek, maar voor rust moest de thuisploeg verder met tien man na een rode kaart van Urby Emanuelson. In de tweede helft trokken de bezoekers via Luciano Slagveer en Glenn Bijl de wedstrijd naar zich toe: 1-2.

Zonder de nieuwe trainer Advocaat wist Utrecht opnieuw niet te overtuigen in de eerste helft. Waar de fans van FC Utrecht al weken uitkijken naar een agressief en fel spelend elftal, kregen zij een slap en apathisch Utrecht te zien. Aanvallend werd er weinig gecreëerd en ook in de opbouw werd er veel onnodig balverlies geleden door de thuisploeg. Ook FC Emmen deelde mee in de malaise. Veel foute passes werden afgewisseld met andere slordigheden.

Kort voor rust was er dan toch nog sprake van opwinding. Urby Emanuelson kwam veel te hard in op de binnenkant van de voet van Glenn Bijl, Bijl ging kermend van de pijn naar de grond. Kevin Blom kon niet anders dan de rode kaart trekken. Zo ging Utrecht rusten met een voorsprong, maar kon het allerminst tevreden zijn met het vertoonde spel.

In de tweede helft konden de tien van Utrecht ook geen indruk maken en al na vijf minuten was de stand gelijk getrokken. Luciano Slagveer kon simpel opstomen door de as van het veld. Niemand aan de kant van Utrecht greep in en met een harde knal in de rechterhoek zorgde Slagveer voor de gelijkmaker. Het publiek van Utrecht uitte haar onvrede en trakteerde de thuisploeg op enkele fluitconcerten.

Utrecht probeerde het nog wel in de slotfase, maar verder dan lange ballen op Makienok kwam het niet. Emmen hield vrij eenvoudig stand en kon zo de tweede overwinning bijschrijven. Een knappe en al met al een terechte overwinning voor de promovendus. Advocaat zal met pijn aan de ogen hebben gekeken naar zijn nieuwe ploeg en zal zich hebben gerealiseerd dat er enorm veel werk aan de winkel is. Makkelijk zal het volgende week sowieso niet worden; Advocaat heeft een week de tijd om zijn ploeg voor te gaan bereiden op de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Opstellingen en beoordelingen

FC Utrecht: David Jensen 6; Sean Klaiber 6, Timo Letschert 5, Willem Janssen 4,5, Leon Guwara 5; Nicolas Gavory 6, Joris van Overeem 4,5, Urby Emanuelson 3; Sander van de Streek 5 (42. Simon Makienok 4,5), Simon Gustafson 4 (62. Gyrano Kerk 6,5), Oussama Tannane 5 (80. Nick Venema -).

FC Emmen: Kjell Scherpen 7; Gersom Klok 6, Keziah Veendorp 6,5, Nick Bakker 6,5, Caner Cavlan 6; Glenn Bijl 8, Michael Chacon 6, Hilal Ben Moussa 6 (81. Jafar Arias -), Alexander Bannink 5 (40. Luciano Slagveer 7); Nicklas Pedersen 6, Reuven Niemeijer 5 (70. Henk Bos -).

Man of the Match: Glenn Bijl

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling