Matavz wijst Vitesse met twee goals weg langs PEC Zwolle

16 september 2018, 18:45

Vitesse heeft zich, na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax in eigen huis, uitstekend herpakt. Op bezoek bij een vrijwel machteloos PEC Zwolle won het op effectieve wijze met 0-2. Tim Matavz nam beide goals voor zijn rekening. Dankzij de zege klimt Vitesse naar plek 6 ten koste van VVV. PEC blijft steken op de 16de plaats.

Halverwege klonk een licht fluitconcert in het MAC³PARK stadion. Want ondanks dat Vitesse zelf gretig uit de startblokken kwam, kreeg het de tweede treffer volledig in de schoot geworpen van Younes Namli. Hij wachtte veel te lang met een terugspeelbal op Mickey van der Hart en gaf 'm ook nog te zacht. Het was vervolgens een koud kunstje voor de jagende Matavz.

Eerder kopte de spits de Arnhemmers al knap op voorsprong. Waar zijn goal in eerste instantie werd afgekeurd wegens buitenspel, greep de VAR in met de mededeling dat de 0-1 gewoon op het bord kon verschijnen. Matavz stond nét geen buitenspel toen hij een pegel van Navarone Foor oplettend binnenknikte.

In het tweede bedrijf moest het initiatief van PEC Zwolle komen, en dat kwam het ook. Het was een enkele keer behoorlijk dreigend, maar kon geen vuist maken. Mike van Duinen maakte het in de slotminuten bijna alsnog spannend toen hij de bal op de lat tikte. Vitesse aasde op zijn beurt op de counter en besliste de wedstrijd bijna via een hattrick van Matavz. Uiteindelijk was PEC niet bij machte om Vitesse echt in de problemen te brengen, het bleef bij 0-2.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Kingsley Ehizibue 6, Sepp van den Berg 6 (45. Gianluca Scamacca 7), Bram van Polen 6, Alessandro Tripaldelli 5 (76. Zian Flemming -); Clint Leemans 6, Thomas Lam 6, Rick Dekker 6; Younes Namli 5 (45. Stanley Elbers 7), Mike van Duinen 7, Vito van Crooij 7

Vitesse: Eduardo 7; Vyacheslav Karavaev 7, Michael van der Werff 7, Jake Clarke-Salter 7, Max Clark 6; Thulani Serero 7, Matús Bero 7 (85. Thomas Bruns -), Navarone Foor 8; Roy Beerens 7 (89. Bryan Linssen -), Tim Matavz 8 (76. Oussama Darfalou -), Martin Ødegaard 6

Man of the match: Tim Matavz

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen