Memphis stunt met Lyon, Bayern wint in Ajax-groep

19 september 2018, 22:52

In de groep van Ajax is Bayern München het Champions League-seizoen begonnen met een zege op Benfica. Het team van Arjen Robben won het duel in Lissabon met 1-2. De buitenspeler van de Duitse club was niet de enige Nederlander die zegevierde. Memphis Depay stuntte met Olympique Lyon op bezoek bij Manchester City.

Benfica – Bayern München (0-2)

In Amsterdam zal op de woensdagavond niet alleen de wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene in de gaten zijn gehouden. Benfica en Bayern München zijn de twee andere tegenstanders in de groepsfase en zij speelden in Lissabon tegen elkaar. Met Robben in de basis kwam de Duitse grootmacht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

Het was Robert Lewandowski die de score opende. Hij speelde zichzelf vrij in het strafschopgebied en trapte de bal met chirurgische precisie in de lange hoek. Renato Sanches, twee jaar geleden nog speler van Benfica, deed zijn oude ploeg na rust pijn door de 0-2 binnen te schieten. Bayern is door de zege de nummer twee van Groep E. Ajax bezet de eerste plek.

Manchester City – Olympique Lyon (1-2)

De ontmoeting tussen Manchester City en Olympique Lyon betekende ook de tijdelijke terugkeer van Memphis in Manchester. De 24-jarige aanvaller zei in aanloop naar de Champions League-wedstrijd dat hij nu volwassener is dan in zijn tijd bij Manchester United. De Nederlandse aanvaller begon in de basis bij Lyon en was mede-verantwoordelijk voor een knappe stunt in het Etihad Stadium.

Op aangeven van Nabil Fekir opende Gnaly Cornet halverwege de eerste helft verrassend de score in Manchester. De Engelse topclub moest voor rust nog een domper incasseren toen Fekir, op aangeven van Memphis, de 0-2 maakte. Manchester City kwam via Bernardo Silva terug tot 1-2, maar kon de rest van de achterstand niet wegpoetsen.