Ronald de Boer over Ten Hag: "Je wordt op weegschaal gelegd"

25 september 2018, 09:20

De keuze van Erik ten Hag om Frenkie de Jong centraal achterin te posteren tegen PSV, werd keihard afgestraft door de regerend kampioen. De trainer van Ajax nam met zijn keuze een risico en kwam met een 3-0 nederlaag bedrogen uit. Ronald de Boer vond dat Ten Hag een risico nam.

"Ik begrijp het idee, het is vaak goed gegaan natuurlijk, maar Matthijs de Ligt is natuurlijk wel echt een sloper achterin, die ook nog goed kan voetballen", zegt De Boer tegen De Telegraaf. De oud-Ajacied ziet Frenkie de Jong als een echte middenvelder. "In de Eredivisie kan het vaak wel, centraal achterin. Maar niet internationaal. Daar zijn de spelers veel fysieker en geslepener. Dan kun je er niet mee wegkomen."

De nederlaag bij PSV zal Ten Hag dan ook gedeeltelijk worden verweten, zegt De Boer. Dat is volgens hem niet meer dan logisch. "Hij weet als geen ander dat keuzes die verkeerd uitpakken op cruciale momenten zwaar tellen bij een club als Ajax. Je wordt altijd op een weegschaal gelegd als je een keuze maakt die niet goed uitpakt. Dat weet Ten Hag ook. Dat gebeurt als je bij de grootste club van Nederland zit. Misschien als je het hem nu één op één vraagt, dat hij zegt: dat ga ik de volgende keer niet doen. Tegen PSV althans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen