Dolberg eerlijk: "Ben nog niet helemaal vrij in mijn hoofd"

2 oktober 2018, 10:08

Meer dan een halfjaar stond Kasper Dolberg geblesseerd aan de kant bij Ajax, waar hij de afgelopen weken zijn minuten na een lang tijd weer maakte. Afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard maakte de Deen voor het eerst na zijn blessure een doelpunt, maar dat betekent niet dat hij meteen weer de oude is.

Tegenover de NOS geeft Dolberg een update over de stand van zaken. "Het is moeilijk om te zeggen of ik nu helemaal fit ben. Ik voel me heel goed. Ik heb heel veel gespeeld de laatste tijd. In de bekerwedstrijd speelde ik ruim 70 minuten, maar ik voelde dat ik wel 90 minuten kon spelen. Natuurlijk, dat was een lager niveau. Alles ging iets langzamer", zegt Dolberg.

Fysiek zet de twintigjarige spits grote stappen, maar helemaal goed voelt hij zich nog niet. "Ik stoei een beetje met het mentale gedeelte. Ik voel me nog niet helemaal vrij in mijn hoofd en dat zou wel moeten: dat hoort ook bij fit zijn. Ik durfde in het begin nog niet met de volle 100 procent een duel aan te gaan. Ik moet wel zeggen dat het veel beter gaat."

"Het is niet zo dat ik bang ben dat ik niet meer het niveau kan halen van het succesjaar 2017. Daar ben ik echt niet bang voor", aldus Dolberg. "De vraag is eerder of ik beter terugkom dan ik toen was. Het is vooral dat ik bang ben dat ik weer geblesseerd kan raken. Dat had ik vooral de eerste weken. Ik begon weer te trainen met het team en moest het vrije gevoel weer terugkrijgen. Ik denk dat het logisch is dat je een beetje bang bent na zo'n blessure. Het is een kwestie om die angst uit mijn hoofd te krijgen en dan ben ik ervan overtuigd dat ik straks weer op mijn oude, goede niveau zit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen