ADO Den Haag in slordig duel nipt langs FC Groningen

6 oktober 2018, 20:23   Bijgewerkt: 6 oktober 2018, 21:12

ADO Den Haag heeft zich met een 1-0 overwinning op FC Groningen in het linkerrijtje genesteld. De ploeg uit de Hofstad deed dat, evenals de bezoekers, zonder groots te spelen. Eén moment in de eerste helft bracht de beslissing. Na rust was het levendiger en kregen beide ploegen mogelijkheden, maar werd er niet meer gescoord. Elson Hooi kroonde zich zodoende tot matchwinnaar.

Bij ADO liep het al niet veel beter. De aanvoer vanuit de verdediging en het middenveld hielp bij beide ploegen daarbij ook niet erg. Na 25 minuten leek de thuisploeg de eerste grote kans van het duel te krijgen. Na een corner van de gasten hield Groningen achterin opvallend nadrukkelijk open huis. Hooi kon de bal afleggen op de geheel vrijstaande Sheraldo Becker, maar de pass van de aanvaller was té diep, waardoor Padt in kon grijpen.

Gescoord werd er voor de theepauze desondanks tóch. Na ruim een half uur benutte Hooi eigenlijk de enige echte kans van de eerste helft. Een staaltje individuele klasse van Abdenasser El Khayati ging daaraan vooraf. De middenvelder omspeelde Tom van de Looi simpel en zette met links voor. Hooi tikte de bal vervolgens ineens laag binnen bij de tweede paal: 1-0. Het bleek een kwartier later eigenlijk het enige hoogtepunt van de eerste helft.

Zo'n tien minuten voor tijd zette Groningen aan voor een slotoffensief. De beste kans was tot vijf minuten voor tijd echter voor de thuisploeg. Invaller Melvyn Lorenzen werd weggestuurd door Lex Immers. De buitenspeler trok vanaf de linkerkant met rechts naar binnen en haalde uit, maar Padt redde de lage inzet richting de verre hoek ternauwernood. In de allerlaatste minuut kreeg Samir Memisevic de bal na een corner voor de voeten, maar redde Groothuizen prima. De gifbeker voor Groningen is zodoende voorlopig nog niet leeg.

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 6; Bas Kuipers 6, Wilfried Kanon 6,5, Tom Beugelsdijk 6,5, Giovanni Troupée 6,5; Abdenasser El Khayati 6,5 (77. John Goossens -), Dion Malone 6, Lex Immers 6; Sheraldo Becker 5,5 (77. Melvyn Lorenzen -), Tomas Necid 5,5, Elson Hooi 7 (87. Thijmen Goppel -)

FC Groningen: Sergio Padt 6, Tim Handwerker 5 (82. Jannik Pohl -), Julian Chabot 6, Samir Memisevic 6, Mike te Wierik 6,5; Django Warmerdam 5,5, Tom van de Looi 5 (72. Daniël van Kaam -), Ajdin Hrustic 5; Ahmad Mendes Moreira 4 (56. Mimoun Mahi 5), Ritsu Doan 5,5, Carlos Antuna 4,5

Man of the match: Elson Hooi

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.