Volgende basisplaats lonkt voor Frenkie de Jong

9 oktober 2018, 21:48

Ronald Koeman zinspeelt ook tegen Duitsland op een basisplaats voor Frenkie de Jong. De middenvelder zat voor de duels van Ajax met Fortuna Sittard en Bayern München niet bij de selectie, tegen AZ zat hij negentig minuten op de bank. Voor Koeman speelt dat allemaal geen rol.

"Het lijkt me als je op de bank zit, dat je fit bent om te spelen", zei Koeman dinsdag op de persconferentie. De trainingen van komende dagen moeten de bondscoach een duidelijker beeld geven over de inzetbaarheid van de Ajacied. Als alles goed verloopt, lijkt niets een volgende basisplaats voor De Jong in de weg te staan. "Het is duidelijk dat hij tegen Peru en Frankrijk dusdanig gepresteerd heeft. Wat goed is, komt snel."

Ajax-trainer Erik ten Hag riep bondscoaches op verstandig om te gaan met zijn spelers. Koeman: "Ik heb met Ten Hag gesproken en hij heeft dat ook bij mij aangegeven. Ik was altijd super blij, hoe meer internationals hoe beter. Zo heb ik er altijd ingestaan. Je moet het loslaten, want je hebt er geen invloed op. Ik vond deze periode altijd lekker als trainer, even uitblazen. Ik begrijp hem wel, want voor Ajax komen er belangrijke wedstrijden tegen Benfica aan. Ik heb ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/339726/van-marwijk-vindt-spelersbelang-belangrijkste-in-interlandbreak/,_blank,het stuk van Van Marwijk] gelezen vanochtend, die geeft het goed weer. Daar sta ik achter."

Lees ook: Koeman geeft uitleg over de afwezigheid van Vormer en Padt

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen