Stuntelende Scherpen behoudt basisplaats bij FC Emmen

11 oktober 2018, 23:50

Ondanks zijn mindere beurt tegen Fortuna Sittard blijft Kjell Scherpen eerste keeper van FC Emmen. De doelman behoudt het vertrouwen van trainer Dick Lukkien. Dat betekent dat Scherpen ook volgend weekend tegen PSV onder de lat zal staan.

Scherpen begon goed, maar rijgt de blunders momenteel in rap tempo aaneen. "Daar neem ik alle verantwoordelijkheid voor, want dat wist ik toen ik besloot om hem een basisplaats gaf en daar lig ik ook niet wakker van. Het klopt dat hij een mindere wedstrijd heeft gespeeld, maar hij heeft ook goede duels achter de rug", nuanceert Lukkien tegen RTV Drenthe.

Het hoort volgens de oefenmeester bij het leerproces. "Maar het leren moet wel in een hoog tempo gebeuren. Dat geldt niet alleen voor hem, maar voor meer spelers. Het is niet zo dat we elke week kunnen leren, want dan laten we teveel punten liggen", beseft de coach. Desondanks houdt hij vast aan Scherpen. "Kjell keept gewoon tegen PSV. Hij is nu weg met Oranje Onder 19. Ik denk dat dat ook goed is voor hem. Even in een andere omgeving en daar weer presteren en van daaruit pakken we hier volgende week de draad weer op." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen