Wormuth vol lof over Löw: "Hij is een uitstekend mens"

13 oktober 2018, 13:41

Frank Wormuth was jarenlang actief als bondscoach van Duitsland onder 20 jaar en als hoofddocent aan de Duitse voetbaltrainersopleiding. De huidige coach van Heracles Almelo kijkt uit naar het duel tussen Nederland en Duitsland. "Duitsland is veel verder in duelkracht, maar Nederland hoeft niet te treuren."

In gesprek met De Volkskrant laat Wormuth zich positief uit over de Duitse bondscoach Joachim Löw, die zijn ploeg na een dramatisch WK weer moet herbouwen. "Hij is een uitstekend mens en kan prima met anderen omgaan. Hij is een Menschenfänger, zoals we in Duitsland zeggen. Vroeger speelden wij 'Rumpelfussball', kick-and-rush. Nu speelt de nationale ploeg echt voetbal, mede dankzij Löw."

Feit is wel dat het aanzien van het Duitse nationale elftal na het desastreuze toernooi is Rusland wat is afgebrokkeld. Volgens Wormuth moet er niet te zwaar getild worden aan de vroege uitschakeling van Die Mannschaft, zeker gezien de successen die daarvoor behaald werden. "Het succes had te maken met de nieuwe manier van opleiden van voetballers en trainers. De bondscoaches Klinsmann en zeker Löw voerden een andere speelwijze in. Daarvoor hadden we ook de spelers met Mario Götze en co. Maar het leven zou te eenvoudig zijn als voortdurend Götzes zouden opstaan."

Als trainer van Heracles heeft Wormuth kennis gemaakt met het voetbal in Nederland. Vooral het verschil in intensiteit, valt de coach op. "Duitsland is veel verder in duelkracht, maar Nederland hoeft niet te treuren. Als ik zie hoe Ajax en PSV in de Champions League spelen, is dat klasse. Duitsland heeft 80 miljoen inwoners, Nederland 18. Qua grootte moeten jullie je met Zwitserland vergelijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen