De Ligt had nergens last van en werd uit voorzorg gewisseld

17 oktober 2018, 08:31

Matthijs de Ligt werd door bondscoach Ronald Koeman uit voorzorg naar de kant gehaald in de rust tegen België. De Ajacied had fysiek nergens last van en dus hoeft zijn clubtrainer Erik ten Hag zich geen enkele zorgen te maken. "Misschien heeft Koeman toch geluisterd naar mijn trainer", dacht De Ligt.

Tegenover het ANP ging hij in op zijn wissel, die alleen was om De Ligt enige rust te geven. Eerder nog had Ten Hag aangegeven dat hij hoopte dat de bondscoaches rekening zouden houden met het belang van Ajax. "Het heeft wellicht toch zin gehad dat hij gehamerd heeft op het drukke programma van Ajax. Er komen ook heel belangrijke duels aan. Maar ik voel me goed. Ik had er niet uit gehoeven."

Zijn directe concurrent Romelu Lukaku ging in de pauze ook naar de kant. Van hem had de Ajacied weinig te duchten. "Hij is gelukkig niet heel gevaarlijk geweest, maar ik heb wel genoten van een vleugelaanvaller als Eden Hazard. Hij is echt een klasse apart", aldus De Ligt, die zich na zijn mindere interland tegen Duitsland goed herstelde in België. "Ik krijg al heel veel speeltijd bij het Nederlands elftal, maar het is niet dat ik onmisbaar ben. Daarvoor moet ik een heel lange periode goed spelen voor Oranje."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen