Kinsbergen kijkt uit naar karwei bij AZ: "Voetbal ondersteunend"

17 oktober 2018, 09:10

AZ presenteerde Michael Kinsbergen dinsdag als de nieuwe directeur van AZ. Samen met Robert Eenhoorn (algemeen directeur) en Max Huiberts (technisch directeur) gaat hij de directie vormen in Alkmaar en daar kijkt de voormalig directeur van Ajax naar uit. "AZ is een mooie, ambitieuze club en ik zie genoeg uitdagingen om met de club de volgende stap te zetten."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf over zijn nieuwe uitdaging. Kingsbergen gaat zich in Alkmaar onder meer bezighouden met de ontwikkeling van het AFAS-stadion en het zoeken van nieuwe verdienmodellen. "Eerst ga ik me verdiepen in de financiën van AZ. Je kunt plannen bedenken wat je wilt, maar het moet binnen de financiële huishouding passen, anders kun je elk beleid in de prullenbak gooien. Mijn taken zijn op een breed terrein maar vooral faciliterend voor het voetbal, want daar gaat het allemaal om. Het voetbal moet optimaal functioneren en mijn taken zijn ondersteunend. Van goede koffie tot een sponsorcontract", aldus Kinsbergen.

Eerder had Robert Eenhoorn, die logischerwijs blij is met de komst van Kingsbergen, ook al contact over zaken bij AZ. Kinsbergen heeft het avontuur in Amsterdam al enige tijd achter zich gelaten. "Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. Sinds mijn vertrek in 2015 was ik ook bij bijna alle thuiswedstrijden aanwezig in de ArenA. Nog steeds heb ik een goede band met de mensen met wie ik gewerkt heb. Maar vanaf woensdag gaat de focus volledig op AZ."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen