Olde Riekerink: "Ajax heeft voetballers die 70 miljoen waard zijn"

19 oktober 2018, 13:32   Bijgewerkt: 19 oktober 2018, 13:38

Jan Olde Riekerink vindt sc Heerenveen stabieler worden. Dat is nodig ook, want zaterdag komt Ajax op bezoek in het Abe Lenstra Stadion. "Ik heb het gevoel dat de groep vertrouwen heeft in de manier waarop we het nu doen", zegt de trainer van de Friezen.

"Dat ontstond eigenlijk na de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoewel we die niet wonnen (1-1, red.), hadden we wel het geloof dat we onze speelwijze verder konden verdiepen", citeert de Leeuwarder Courant de oefenmeester. In de laatste wedstrijd voor de interlandperiode haalde Heerenveen uit bij De Graafschap (0-5), de eerste zege sinds de overwinning in de seizoensopener [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/291478/eredivisie-pec-zwolle-sc-heerenveen/,_blank,tegen PEC Zwolle].

Het duel met Ajax wordt andere koek. "We hoeven niet over het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Heerenveen te praten. Ajax heeft voetballers die zeventig miljoen euro waard zijn. Ze hebben een heel belangrijke week. Na ons speelt Ajax voor de Champions League en vervolgens tegen Feyenoord. We hebben respect voor ze, maar moeten er gewoon een goede wedstrijd van maken. Dat betekent dat we het Ajax zo lastig mogelijk moeten maken en uiteindelijk niet verliezen."

Olde Riekerink treedt tegen Ajax aan met dezelfde elf die twee weken geleden wonnen op De Vijverberg.

Lees ook: Ten Hag mist Tagliafico in Fryslân en moet keuzes maken bij Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen