Van Bommel: "Als club geduld opbrengen met Romero"

20 oktober 2018, 08:47

Mark van Bommel toont geduld met Maximiliano Romero. De Argentijnse spits maakte vrijdag weer eens minuten bij Jong PSV, dat gelijkspeelde bij MVV (2-2). De negentienjarige Romero, die de afgelopen periode de hulp inschakelde van landgenoot en hockeycoach Max Caldas, kwam vorige winter voor ruim tien miljoen euro naar PSV, maar heeft zijn belofte mede door blessures nog niet kunnen inlossen. "We hebben geen haast", aldus Van Bommel.

Het duel met MVV was Romero's eerste sinds eind augustus. "We hebben er toen bewust voor gekozen om hem uit de wedstrijden te halen", citeert De Telegraaf de trainer van PSV. "Hij moet superfit worden. We hebben hem laten werken aan specifieke dingen. Snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, noem maar op. Hij zit nu in de fase dat hij weer trainings- en wedstrijdfit moet worden. Het is niet zo dat hij, nu hij weer met de groep traint, opeens honderd procent is."

Van Bommel geeft aan dat er een plan ligt met de Zuid-Amerikaan. "Ga dat dan maar eens uitleggen aan een speler die al zo lang geblesseerd is. Maxi gaat er goed mee om. Hij begrijpt het. We moeten het niet overhaasten en gaan er geen datum op plakken. Dat geduld moeten we als club opbrengen. En dus ook als speler. Hij is er lang uit geweest, kreeg tegenslagen of kleine blessures, ook nog een trainerswissel en zo ging hij op en neer. Het is voor hem niet makkelijk geweest."

Caldas

Romero kreeg in Maastricht 45 minuten speeltijd. "Het was heel moeilijk om zo lang langs de kant te staan, maar ik heb een goed gevoel dat het vanaf nu goed gaat komen", zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. "Ik ben tevreden met mijn rentree en het voelde goed. Dit is een mooie stap en we gaan nu opbouwen naar negentig minuten. De laatste twee weken heb ik voluit kunnen trainen en heb ik geen last meer gehad. Daardoor was dit de juiste volgende stap."

De afgelopen periode schakelde Romero de hulp in van Caldas, de bondscoach van het Nederlandse hockeyteam. "Het heeft me echt goed gedaan om met hem te spreken. Binnen en buiten het veld sta je voor uitdagingen om hier te slagen en onze gesprekken hebben me daarbij goed geholpen. Ik bedank hem daarvoor en ben erg tevreden over de manier waarop ik door PSV ben opgevangen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen