Soeverein PSG wint ook tiende competitiewedstrijd

20 oktober 2018, 18:54

In de Ligue 1 lijkt niets een nieuw landskampioenschap van Paris Saint-Germain in de weg te staan. De Parijzenaren wonnen ook de tiende wedstrijd in de Franse competitie. Amiens was in Parc des Princes geen partij: 5-0.

Trainer Thomas Tuchel hoeft zich dus geen zorgen te maken om de competitiepredikelen van PSG. Tegen Amiens werd al snel duidelijk dat het miljoenenensemble ook in speelronde tien geen averij zou oplopen. Al na twaalf minuten kon het thuispubliek juichen na de openingstreffer van verdediger Marquinhos. Amiens hobbelde zo nu en dan aardig mee, maar maakte geen moment aanspraak op een resultaat. De hoop op een punt vervaagde toen Adrien Rabiot kort voor rust voor de 2-0 tekende.

Na rust vond PSG, dat zonder Neymar aantrad, het allemaal wel best. Amiens leek de schade te beperken, maar in de laatste paar minuten wisten Julian Draxler, Kylian Mbappé en Moussa Diaby nog te scoren: 5-0.

Door de nieuwe driepunter is het gat met nummer twee Lille maar liefst elf punten, al heeft de runner-up nog een wedstrijd te goed. Het doelsaldo van PSG is ook imposant: 37 voor en slechts 6 tegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen